Thursday, February 17, 2011

14 . Zi plina...

A 9a zi 17 August 2010 inca in Singapore,hotarasc sa vizitez mica piata deditata celui care a fondat ideea de Singapore ,Sir Stamford Raffles practic un mic business center. Imediat ce ies din statia de metrou ce-i poarta numele, Raffles Place, dau de multa lume care ori e in o pauza de o tigara ori sunt in drum spre serviciu. O mica gradinita impodobita cu niste triciclete ,care nu am inteles nici pana azi care era menirea lor , imi incanta ochii in timp ce verdele pe care sunt asezate ma calmeaza si-mi ia greata culorii gri ale cladirilor inalte care inconjoara locul .
Se zice ca cel mai bun mod de a descoperi orasul este sa calatoresti la picior si sa descoperi orasul admirand fiecare detaliu asa ca avand in minte sa vizitez Muzeul de filatelie ma deplasez incet incet pentru a respira aerul ,chiar daca e umed, si sa ma bucur de cum verdele milenar se confunda cu constructiile din ultimile decenii.
Ma plimb pe strazi suspendate si asa am oportunitatea sa vad masinile si oamenii cum isi desfasoara o zi normala .
Ajung la muzeul de filatelie ,pentru mine un must see atata timp, cat, de cand sunt tanar am continuat colectia de timbre destul de impresionanta a tatalui meu.Inauntrul muzeului spre mirarea mea nu era doar o colectie de timbre ci si de multe chestii care tin de posta practic ,o colectie impresionanta cu toate formele de cutii postale din toate tarile lumii sau poze pe care primii exploratori ,de obicei britanici ,le -au trimis inapoi in marea britanie folosint oficiul postal.
O expozitie de fotografie ce te purta inapoi in timp pe cand Singapore era la inceputurile sale pentru a deveni o capitala de comert a lumii.
Dupa aceasta incursiune in timp ,am intalnire cu o persoana care avea sa-mi devina un ghid si o prietena adevarata pentru ultimile mele 3 zile in Singapore ,Liz.
Am intalnire cu ea pentru a vizita impreuna Muzeul National din Singapore,un muzeu absolut impresionant de mare si de bine organizat.


Dupa ce am vazut o colectie de expozitii cel putin spus diverse ne indreptam spre un Cofee Bean sa bem o cafea si sa aflu multe despre viata de student din Singapore ,Liz fiind studenta la Universitatea din Singapore.
Dupa intalnirea cu Liz ma indrept spre Thiong Bahru ,cartierul rezidential al lui Peter ,insa cobor din gresala la o statie mai inainte si gresind-o decid sa merg pe jos inca o statie ,asa am oportunitatea sa vad lumea pe la ora 18 -19 cand ajunge acasa de la munca ,la fel de eleganti si fresh ca atunci cand i-i vad dimineata in metrou. Eleganta e iesita din comun ,te loveste in fata ,nu poti sa scapi de ea.
Cand ajung acasa la Peter ,acesta imi trimite mesaj sa ma intalnesc cu el si un client si prieten de-al lui la o cina in stil Japonez ,sushi , ceea ce nu mai incercasem niciodata in viata mea ,spre prostia mea...
Ajung la statia de metrou din apropierea locului de munca al lui Peter ,ne intalnim cu Johan si mergem la un restaurant in interiorul unui super shopping mall ,unul din zecile care este pe strada Orchard ...Eu de obicei sunt un pic reticient cand e vorba de a incerca mancaruri noi pt mine insa cand vezi cum sunt aranjate pe farfurie de parca intai trebuie sa le mananci cu ochii ,nu ai cum sa te abtii.
Am incercat tot felul de diversitati insa am fost foarte atras de o salata de pui gatita intr-un anume fel si cu un sos dulceag care nu te lasa sa continui discutia cu prietenii fara sa simti nevoia sa mai bagi o imbucatura in gura.
Dupa o cina extraordinara ce include pana si ierburi care inca misca atunci cand ti le aduce in farfurie pui capat zilei si te duci si te culci fiindca nu mai ramane nimic de facut...

No comments:

Post a Comment